Data: 2019-11-10 09:30
Durata: 1 zi, 6 ore, 0 minute
Data:
2019-11-10 09:30
Categoria:
Curs Bucatar
Durata:
1 zi, 6 ore, 0 minute
Locuri dispoinibile:
8
Pret:
650 LEI
Locatii:
Bucuresti
Informatii utile:

Acesta este un curs foarte solicitat. Va rugam sa va inscrieti in timp util. Numarul de locuri este limitat. Va puteti inscrie direct la tel 0730882288

CURS TEHNICA DE PREPARARE CARNE DE VITA 

IN BUCATARIA DE ACASA 

BY CHEF ROXANA BLENCHE 

10 NOIEMBRIE 2019

Carnea de vită este destul de pretenţioasă şi mulţi dintre noi nu ştim cum să o alegem. Există câteva trucuri care fac diferenţa, iar chef Roxana Blenche ne va arata cum sa gatim cea mai potrivita friptura de vita.

La acest curs vom mai afla despre..

  • Care sunt bucăţile de carne de vită potrivite

  • Cum se determină calitatea unei bucăţi de carne?

  • Cum alegi carnea de vită?

  • Gătirea cărnii

  • Comparaţie între metodele de gatire

  • Timpi şi temperaturi de gătire

  • Maturarea, temperarea, asezonarea

  • Retete si secrete

 

CINE ESTE CHEF ROXANA BLENCHE?

 

Deși pasionată de gătit, Roxana Blenche se pregătea să devină inginer zootehnist, urmând cursurile facultăţii de profil din Cuj-Napoca. Printr-un concurs de împrejurări, în 2015, pe când era studentă în anul patru, a ajuns să obţină un post de bucătar în restaurantul Michael Pascale din Baia Mare. I-a plăcut și a rămas în domeniu, acumulând experienţă în restaurante precum Cezanne, La Strada Bistronomie sau Maize, dar și în străinătate. Azi este head chef la Melt Restaurants, iar una dintre cele mai recente reușite este calificarea în finala regională Italia & Europa de Est a competiţiei S. Pellegrino Young Chef 2020.

 

ROXANA BLENCHE ESTE CHEF AMBASSADOR HORECA SCHOOL

 

 

 

Acum ai ocazia să înveți corect cum se prepară carnea de vită.
Ce tehnici de gătire folosim, cum alegem carnea, cum preparam un sos potrivit?
Chef Roxana Blenche ne va da răspunsul la toate aceste întrebări.
Vom prepara:


- Tartar de vită în stil asiatic
- Mușchi de vită gătit sous-vide vs mușchi de vită gătit la cuptor, servit cu piure de cartofi cu trufe (pastă), ardei copt caramelizat și sparanghel sotat, completat cu demiglace de vită
- Salată caldă asiatică cu mușchi de vită
- Ruladă de vițel servit cu sos de piper verde murat, morcov copt și caramelizat și ciuperci sote
Bonus* mică lecție despre sosuri
- Sos de gorgonzola + sos roquefort
- Sos de ciuperci de pădure

CURSUL INCLUDE

Materia prima si toate ingredientele

suport de curs

DURATA CURS  6 ORE

LA ACEST CURS PARTICIPANTII VOR PREPARA PROPRIILE RETETE INDIVIDUAL IMPREUNA CU CHEF ROXANA BLENCHE

ASTEPTAM CU PLACERE SA NE INTALNIM CU DUMNEAVOASTRA LA CURS.

 

Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri