CURS BUCATAR B44

Data: 2019-11-11 17:00
Durata: 5 luni, 20 săptămâni
Data:
2019-11-11 17:00
Categoria:
Curs Bucatar
Durata:
5 luni, 20 săptămâni
Locuri dispoinibile:
0
Pret:
6400 lei Pret promotional inscrieri pana la data de 30 octombrie/6800 lei inscrieri dupa aceasta data
Locatii:
Bucuresti
Informatii utile:

La acest curs toate locurile sunt ocupate.

VA PUTETI INSCRIE PENTRU GRUPA DE CURS DIN LUNA iANUARIE 2020

Ne puteti contacta pentru inscriere la tel 0730882288

CURS BUCATAR 

11 Noiembrie 2019

Cursul se adreseaza celor care doresc sa se califice si sa urmeze aceasta profesie, celor care doresc o reorientare profesionala, celor care detin un restaurant sau vor sa deschida unul si doresc sa se initieze in tehnicile de baza in bucatarie.

La Horeca School lucrezi individual la statia ta de lucru si beneficiezi de toate dotarile si tehnica necesara unei formari de calitate.

Echipamentul de lucru este oferit gratuit de catre scoala 

 

Curs conceput in 3 module cu durata totala de 20 saptamani.

In primul modul se predau notiuni fundamentale pe durata caruia se vor studia:

  • HACCP- Normele de igiena si siguranta alimentatiei
  • Notiuni fundamentale de nutritie  cu  lector autorizat tehnician in nutritie
  • Knife skills
  • Pregatirea adecvata a fondurilor, stocurilor si a sosurilor de baza
  • Pregatirea adecvata a supelor, cremelor 
  • Forcemeats si aluaturi
  • Echilibrul in bucatarie si subtilitatile gustului
  • Condimente si mirodenii
  • Dezvoltare personala si comunicare
  • Estetica farfuriei
  • despre meniuri

In cadrul acestui modul invatam sa lucram practic in laborator temele din cadrul cursului impreuna cu bucatari sefi instructori in cadrul cursului

 

.In modulul 2  se aplică tehnicile dobândite în nivelul de bază și incep introducerea influențelor si  aromelor bucătăriei internationale. Se descopera si se invata tehnici avansate de transare, taiere, filetare, tocare, operatiuni de sotare, prajire, posare etc, de preparare a sosurilor, aprecierea aromei.

 

Lecțiile vor acoperi formarea si in segmentul importantei combinatiilor de culori, gust si textura precum si  în prezentarea produsului finit

 

Studentii pot participa la seminarii despre : asocierea vinurilor cu preparatele, branzeturi, Trufe- ce sunt si cum le folosim, fotografie de food si vizite documentare

In modulul 3, cursantii vor parcurge un internship de practica in restaurante si hoteluri partenere unde vor avea ocazia sa intre in fluxul tehnologic si sa participe la activitatea reala din bucatarie.

HORECA SCHOOL VA UREAZA BUN VENIT !!

ACESTA ESTE UN CURS DE FORMARE PROFESIONALA  AUTORIZAT DE MINISTERUL MUNCII SI MINISTERUL  EDUCATIEI.

LA FINAUL CURSULUI PARTICIPANTII LA PROGRAM VOR SUSTINE O PROBA PRACTICA SI O PROBA TEORETICA IN PREZENTA UNEI COMISII ACREDITATE FORMATA DIN SPECIALISTI SI BUCATARI ȘEFI INVITATI.

 

 

IN URMA PROMOVARII CELOR DOUA PROBE SUNTETI INDREPTATITI SA OBTINETI UN CERTIFICAT PROFESIONAL DE BUCATAR CALIFICAT.

 

 

Pretul cursului este de 6800 lei cu o promotie pana la data de 30 octombrie  de 6400 lei.

Cursul se poate achita si in 4 rate.

Costul cursului include toate lectiile practice si teoretice , materiale de curs, desfasurarea probei de examen final.

 

 

INSTRUCTORI /FORMATORI

Chef CEZAR MUNTEANU

 coordonator cursuri/manager educational/mentor

ALIN VADEAN

 Assistent coordonator cursuri

      1. Chef Stefan Daniel Popescu 

      2. Chef Mihai Toader

      3. Chef Stephane Mora

      4. Gabriel Gorgan 

 ( Comunicare, dezvoltare personala, Engleza gastronomie)

      5. Chef Johnny Susala

6. Chef Liviu Lambrino

      7.   Stefania Dumitru HACCP SPECIALIST 

8. Chef Marco Favini 

 

 

 

Tematica generala a cursului

1. Igiena/ Siguranta Alimentului / HACCP (teorie):

- La acest curs studiem si Modulul Notiuni Fundamentale de Igiena . La final eliberam un certificat emis de ministerul Sanatatii publice.in baza autorizatiei detinute in mod oficial de catre Horeca School.

2. NUTRITIE- notiuni de baza

3. ETICA SI STANDARDE PROFESIONALE

4. ISTORIA GASTRONOMIEI SI DEZVOLTAREA INDUSTRIEI ALIMENTARE

5. Ustensile si echipamente de bucatarie (teorie):

6. Metode de gatire (teorie & practica):

7. Legume (teorie & practica)

- prezentare de taieturi legume( practic knife skills)

8. Stock-uri, supe, sosurile de baza (teorie & practica):

9. Preparate reci (teorie & practica):

- Emulsiile stabile si instabile( maioneza/ veinegrette)

- Salate (practica:Caesar, Nicoise, Macedoine) 

10. Preparate din oua:

- practica: oua fierte vs oua in crusta 

- practica: oua prajite vs cocote vs sur le plat

- practica: omlette (French  vs Spanish)

11. Paste si preparate din paste:

- practica: paste home made

- practica: preparate cu paste:AOP

12.  Preparate cu Orez

13. Peste & crustacee:

- Practica: filetarea

- metode de gatit

- practica fructe de mare

14. Preparate din carne de pasare:

- Practica: Taieturi

- Practica- metode de gatire

15. Preparate din carne de animale:

- structura carnii

- metode de gatit carnea

- reactia maillard

- transarea si filetarea ( demo meat cuttings) 

- practica: miel/vita/porc

16.. Bucatarie internationala In cadrul orelor de practica in scoala studiem si executam  preparate din gastronomia altor tari  

17.  Tehnici esentiale ale dulciurilor de bucatarie

Textura, aroma și forma se combină pentru a crea minunate experiențe culinare. Elevii explorează relația dintre aceste concepte în timp ce învață să pregătească componentele deserturilor si plating-ul adecvat cu trainer specializat.

 

Examenul final consta in proba scrisa si proba practica executata in fata comisiei de examen.

 

Orele de curs au loc de 3 ori/saptamana in intervalul 16.30-20.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri