COFETAR /PATISER C39 BUCURESTI

Data: 2019-09-17 16:15
Durata: 5 luni, 20 săptămâni
Data:
2019-09-17 16:15
Categoria:
Curs Cofetar/Patiser
Durata:
5 luni, 20 săptămâni
Locuri dispoinibile:
0
Pret:
6400 lei Pret promotional inscrieri pana la data de 20 august/6800 lei inscrieri dupa aceasta data
Locatii:
Bucuresti
Informatii utile:

La acest curs locurile sunt ocupate.

Va puteti inscrie acum la grupa C40 cu program de dimineata

Ne puteti contacta  tel 0730882288

e-mail cristina.horecaschool@gmail.com

CURS COFETAR / PATISER C38

17 SEPTEMBRIE  2019

 

SCHIMBAM VIETI, DESCOPERIM TALENTE !! 

Te initiem, te formam profesional, te ajutam sa descoperi calitatile tale creative, artistice, te orientam in cariera sau in deschiderea propriului laborator.

 CHEF GUESTS:

BEDROS KABRANIAN

MASTER BAKER - THE WORLD BAKER OF THE YEAR 2019

MODUL VIENNOISERIE

FABIO NAZZARI

Maestro Pasticcere și Maître Chocolatier

MODUL GLUTEN FREE DESSERTS

HANS OVANDO 

MODUL TORTURI CLASICE IN INTERPRETARE MODERNA

Programul Horeca School pentru calificare in meseria de cofetar se desfasoara pe parcursul a 20 de saptamani si pune accent pe ateliere practice sustinute in laboratorul scolii, precum si in cadrul stagiilor de practica in laboratoarele unor locatii exclusiviste sub indrumarea unor cofetari de renume ai Romaniei, precum si internationali.

 

Cu un puternic accent pe orele practice, programul scolii noastre isi propune sa va invete tehnicile esentiale, subliniind elemente cheie si metodele care va permit sa mergeti dincolo de retete si sa va creati propriile formule. Programul este gandit astfel incat sa va puna bazele cofetariei moderne, explicand nu doar retetele, ci mai ales chimia din spatele fiecarei reteta, punand in evidenta de ce se intampla anumite fenomene si explicand logic de ce este necesar sa facem anumite lucruri pentru a obtine un rezultat bun. Cofetaria este in mare parte chimie si logica si exact asta ne propunem sa va demonstram - ca magia nu isi are locul in cofetarie, ci mai degraba ca daca intelegi fiecare ingredient in parte si proprietatile lui, vei sti cum sa il procesezi si ce tehnica sa aplici pentru a obtine cel mai bun rezultat. 

 

CURSUL cuprinde notuni teoretice si aplicatii practice ce evidentiaza bazele cofetariei si modul in care ingredientele interactioneaza intre ele, felul in care putem modifica retete, modul corect de realizare a produselor de cofetarie. Credem cu tarie ca in cofetarie totul incepe de la o baza solida, asa incat exact asta ne dorim sa va insuflam: tehnici corecte, cofetarie frantuzeasca, atentia la detalii, organizarea spatiului de lucru fiind doar cateva dintre scopurile declarate ale acestui curs. 

Structura cursului

1. Introducere

  • HACCP 
  • Ingrediente de baza in cofetare – proprietati si folosiri - teorie MISE EN PLACE 
  • Introducere in tehnici de décor de baza: realizarea conului din hartie, folosirea corecta a posului
  • Teorie si practica in folosirea fructelor in deserturi KNIFE SKILLS

Tehnici de baza pentru folosirea oualor in deserturi - importanta oualor in cofetarie, aplicatii practice

Teorie si practica in lucrul cu zaharul - rolul zaharului in produsele de cofetarie, aplicatii practice

ALUATURI DE BAZA IN COFETARIE

Teorie si practica in lucrul cu aluaturile dospite 

Tehnici de baza si lucrul cu aluatul fraged: tipuri de aluaturi( clasificare) - Aplicatii practice tarte dulci si tarte sarate

Aluaturi laminate -  aplicatii practice croissant si aluat de foietaj

SEMIPREPARATE FOLOSITE INCOFETARIE  - teorie si practica

A. BLATURI - Aplicatii practice- blat piscot si blat pandispan

B . CREME DE BAZA  - Aplicatii practice crema de patisserie, chantily, mouse

TORTURI - moderne si clasice

 GLAZURI - tehnica realizarii glazurilor de diverse tipuri si utilizarea lor 

 CAKE DECOR 

  • Décor in pasta de zahar
  • DECOR CIOCOLATA

CIOCOLATA

Tehnica de lucru cu ciocolata, temperare

 SEMIREPARATE FOLOSITE IN PATISERIE 

Ingredientele pentru aplicatiile practice sunt puse la dispozitie de catre scoala, care dispune, de altfel, si de ustensile si echipamente profesionale, totul pentru a usura munca cursantilor si pentru a-i pregati pentru lucrul intr-un laborator de cofetarie ori pentru a porni o cariera in acest domeniu. Indrazniti sa credeti ca puteti si veniti sa realizati!!

 Cursul include si urmatoarele ateliere practice:

 

 

Introducere in ciocolaterie - atelier practic ce prezinta notiuni introductive despre ciocolata, cum se topeste corect, cum si de ce o temperam, cum realizam tablete de ciocolata si care este procedeul de realizare a pralinelor de ciocolata.

 

 

 

Fursecuri si biscuiti - tema practica in cadrul modulului de initiere ( Biscuiti cu ciocolata)

 

 

 

 

Muffins si cupcakes - atelier practic pe parcursul caruia invatam diferentele dintre cele doua produse de cofetarie si realizam o gama variata de muffins si cupcakes, alaturi de elementele lor specifice, precum crema de unt sau alte glazuri pentru decor.

 


Gelaterie – Ana Consulea - atelier practic ce include teorie si practica despre realizarea produselor de gelaterie.

 

Seminar  special:

Lectie deschisa: tot ce trebuie sa cunosti despre autorizarea laboratorului propriu din punct de vedere sanitar veterinar si al sanatii publice – informatii utile despre managementul si deschiderea propriului laborator .

Lector Andreea Pârloaga - specialist in legislatia DSV

OPTIONAL

Modul- NOTIUNI FUNDAMENTALE DE IGIENA - autorizat de Ministerul Sanatatii Publice si Ministerul Educatiei. 

Conform legislatiei in vigoare certificarea instruirii privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena este obligatorie pentru operatorii care desfasoara activitati in domeniul alimentatie publice,H.G. 857/2011, publicata in M.O. nr. 621, din 1 septembrie 2011 reglementeaza sanctiunile aplicabile in cazul nerespectarii normelor de Igiena. Lipsa unui certificat de instruire, privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena se pedepseste cu o amenda de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele juridice care angajeaza personal caruia ii lipseste aceasta atestare.

Ore teoretice in cadrul scolii!

Aplicatii practice  si demonstratii in laboratorul scolii!

Stagiu practica in locatiile partenere!

Practica poate fi organizata in functie de disponibilitatea cursantilor si programul conventit cu locatiile partenere!

Echipamentul de  lucru este oferit gratuit de scoala.

Programul cursului:

 

Cursurile au loc in scoala pe parcursul primelor 12 saptamani de 3 ori/saptamana de la orele 16.30-20.00

urmatoarele 8 saptamani sunt internship de practica in locatii partenere dupa un program agreat de comun acord cu participantii la curs, plus saptamanal o lectie in scoala.

Zilele de curs vor fi trecute in orarul lunar pe care il primiti cu o saptamana inainte de inceperea cursului pe e-mail.

Instructori / Lectori/ Formatori

PASTRY CHEF MIRCEA BANU - ZEXE COFETURI

COFETAR/ Formator   ALISSIA RADU

COFETAR EMILIA MAXIM - specialist in Pasticeria Italiana 

PASTRY CHEF GUEST HANS OVANDO

 CHEF GUEST  BEDROS KABRANIAN

PASTRY CHEF GUEST FABIO NAZZARI

Pastry chef - Art cake designer Simona Pope

Pastry Chef Ciprian Zobuian- modul initiere in chocolaterie / decor si tehnica de lucru

Prof. maestru in arta culinara Silion Ilinca

Pastry Chef Ana Consulea - Zexe

Chef  Johnny Susala- Knife skills

Stefania Dumitru - Specialist HACCP

Cursul se adreseaza atat celor care doresc sa urmeze ocupatia de cofetar cat si celor care au o pasiune pentru crearea deserturilor sau intentioneaza sa deschida un laborator de cofetarie /patisserie.

 

 

 

 

 

 

Acest curs este autorizat de Ministerul educatiei si Ministerul Muncii. La finalizarea programului sustineti o proba practica si o proba teoretica in prezenta unei comisiiacreditate ANC iar dupa promovarea axamenului final sunteti indreptatiti sa obtineti un certificat profesional de cofetar/patiser.

Nota: Pretul cursului include echipament, prestaia trainerilor,  ingredientele si materia prima pusa la dispozitie.

Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri