CURS COFETAR / PATISER 

Acest curs are un nou format la Horeca School 

In cadrul cursului Pastry chefs guest internationali predau diverse module si impartasesc cursantilor o experienta fabuloasa din activitatea lor profesionala, Ei sunt castigatori de premii internationale, sau detin propriile scoli de cofetar in tarile din care provin.

Hans Ovando, Diego Lozano, Bedros Kabranian, Francesco Carusi, sunt doar cativa dintre cei care vor fi prezenti in cadrul cursului in calitate de formatori in diverse grupe si perioade in functie de disponibilitatea lor.

SCHIMBAM VIETI, DESCOPERIM TALENTE !! 

Te initiem, te formam profesional, te ajutam sa descoperi calitatile tale creative, artistice, te orientam in cariera sau in deschiderea propriului laborator.

 

 
 
"Trebuie sa pui si suflet in prajitura, nu numai zahar"
 
In aceasta meserie e nevoie de foarte multă atentie si rabdare. Aici totul se face masurat, trebuie sa respecti cantitatile trecute in reteta si sa fii foarte atent cu ce produse lucrezi. E nevoie de rabdare, pasiune, motivatie si daruire, e nevoie de iubire pentru aceasta meserie si drag de a prepara deserturi pentru ceilalti. 
 

 La horeca School inveti in spatii dotate la nivelul scolilor europene , cu bancuri de lucru individuale unde toate temele cursului se realizeaza practic individual sau in grupe mici.

LABORATOR PRACTICA

 

 

 

SPATIU DE LUCRU DEDICAT MODULE CAKE DECOR 

 

 
SALA DE CLASA TEORIE SI DEMO
 
 
 
 
Curs autorizat de catre Ministerul Muncii si ministerul Educatiei si se finalizeaza prin obtinerea unui certificat ( diplom) profesional de cofetar/patiser.
Este un program de 20 saptamani ce pune accent pe ateliere practice sustinute in laboratorul scolii, dar si in cadrul stagiilor de practica in laboratoarele unor locatii exclusiviste sub indrumarea unor pastry chefs profesionisti.
 
Cu un puternic accent pe orele practice, programul scolii noastre va va invata tehnicile esentiale, subliniind elemente cheie si metodele care va permit sa mergeti dincolo de retete si sa va creati propriile formule. Pana la sfarsitul programului, veti avea parte de tot, de la prajituri pana la paine clasica si deserturi elegante, veti invata bazele cofetariei moderne,  si veti avea ocazia sa puneti in practica totul in cadrul unui test final, atat scris cat si practic.
 
Instructori / Lectori/ Formatori
Pastry chef Olguta Oana Iliescu 
Pastry chef - Art cake designer Simona Pope
Prof. maestru in arta culinara Silion Ilinca
Pastry chef Ana Consulea - Zexe
Pastry chef Mircea Banu - Zexe
Gabriela Pascaru - trainer pastry
Stefania Dumitru - specialist HACCP
Chef Johnny Susala - knife skills

 

 

 

 
 
 
Structura cursului
 
CURSUL cuprinde notuni teoretice si aplicatii practice ce evidentiaza bazele cofetariei si modul in care ingredientele interactioneaza intre ele, felul in care putem modifica retete, modul corect de realizare a produselor de cofetarie. Credem cu tarie ca in cofetarie totul incepe de la o baza solida, asa incat exact asta ne dorim sa va insuflam: tehnici corecte, cofetarie frantuzeasca, atentia la detalii, organizarea spatiului de lucru fiind doar cateva dintre scopurile declarate ale acestui curs. Temele propuse sunt urmatoarele:
 
 

Structura cursului

 • HACCP 
 • Ingrediente de baza in cofetare – proprietati si folosiri - teorie MISE EN PLACE 
 • Introducere in tehnici de décor de baza: realizarea conului din hartie, folosirea corecta a posului
 • Teorie si practica in folosirea fructelor in deserturi: segmente, posare, coacere, macerare, deshidratare, confiere
 • KNIFE SKILLS
 • Tehnici de baza pentru folosirea oualelor in deserturi
 • Teorie si practica in lucrul cu zaharul

ALUATURI DE BAZA IN COFETARIE

 • Teorie si practica in lucrul cu aluaturile dospite
 • Tehnici de baza si lucrul cu aluatul fraged: tipuri de aluaturi( clasificare)
 • Aplicatii practice tarte dulci si tarte sarate
 • ALUATURI LAMINATE  aplicatii practice croissant si aluat de foietaj

SEMIPREPARATE FOLOSITE INCOFETARIE  - teorie si practica

A. BLATURI

Aplicatii practice- blat piscot si blat pandispan

B . CREME DE BAZA  - aplicatii practice crema de patisserie, chantily, mouse

TORTURI - moderne si clasice

 GLAZURI - tehnica realizarii glazurilor de diverse tipuri si utilizarea lor 

 CAKE DECOR 

 • Décor in pasta de zahar
 • DECOR CIOCOLATA
 • Decoratiuni din foaie de vafa/hartie comestibila

 CIOCOLATA

Tehnica de lucru cu ciocolata

 • Temperare, realizare decor

 SEMIREPARATE FOLOSITE IN PATISERIE 

Ingredientele pentru aplicatiile practice sunt puse la dispozitie de catre scoala, care dispune, de altfel, si de ustensile si echipamente profesionale, totul pentru a usura munca cursantilor si pentru a-i pregati pentru lucrul intr-un laborator de cofetarie ori pentru a porni o cariera in acest domeniu. Indrazniti sa credeti ca puteti si veniti sa realizati!!

 

 

 Cursul include si urmatoarele ateliere practice:

 

Deserturi de ciocolataatelier practic ce se concentreaza pe ingredientul minune al cofetariei, ciocolata. 

 

 

Introducere in ciocolaterieatelier practic ce prezinta notiuni introductive despre ciocolata, cum se topeste corect, cum si de ce o temperam, cum realizam tablete de ciocolata si care este procedeul de realizare a pralinelor de ciocolata.

 

 

 

Biscuiti ciocolata - tema in cadrul modulului de initiere care se realizeaza cu pastry chef Olguta oana Iliescu 

 

Muffins si cupcakes - tema practica 

 

 

Gelaterie – Ana Consuleaatelier practic ce include teorie si practica despre realizarea produselor de gelaterie.

 

Ateliere Practice sustinute de Gabriela Pascaru -
formator, cofetar, tehnolog absolvent USAMV
 
 
 

  Seminar  special:

Lectie deschisa: tot ce trebuie sa cunosti despre autorizarea laboratorului propriu din punct de vedere sanitar veterinar si al sanatii publice – informatii utile despre managementul si deschiderea propriului laborator .
Lector Andreea Pârloaga - specialist in legislatia DSV
 
OPTIONAL
Modul- NOTIUNI FUNDAMENTALE DE IGIENA - autorizat de Ministerul Sanatatii Publice si Ministerul Educatiei. 
Conform legislatiei in vigoare certificarea instruirii privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena este obligatorie pentru operatorii care desfasoara activitati in domeniul alimentatie publice,H.G. 857/2011, publicata in M.O. nr. 621, din 1 septembrie 2011 reglementeaza sanctiunile aplicabile in cazul nerespectarii normelor de Igiena. Lipsa unui certificat de instruire, privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena se pedepseste cu o amenda de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele juridice care angajeaza personal caruia ii lipseste aceasta atestare.
 
PASTRY CHEFS GUEST- In cadrul programului cofetar-patiser la Horeca School aveti ocatia sa studiati in limita disponibilitatii lor, cu pastry chefs guest de renume international care predau diverse module in cadrul cursului.
 
Ore teoretice in cadrul scolii!
Aplicatii practice  si demonstratii in laboratorul scolii!
Stagiu practica in locatiile partenere!
Practica poate fi organizata in functie de disponibilitatea cursantilor si programul conventit cu locatiile partenere!
 
Cursul se adreseaza atat celor care doresc sa urmeze ocupatia de cofetar cat si celor care au o pasiune pentru crearea deserturilor sau intentioneaza sa deschida un laborator de cofetarie /patisserie.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Patiserul se ocupă în principal cu prepararea semipreparatelor de patiserie, prepararea produselor de patiserie, realizarea decoraţiunilor pentru produsele de patiserie, ambalarea şi pregătirea pentru comercializare a produselor, exploatarea echipamentelor pentru copt şi răcit, exploatarea echipamentelor pentru pregătirea semifabricatelor de patiserie, precum şi cu asigurarea aprovizionării cu materii prime şi produse alimentare, manipularea, conservarea şi depozitarea materialelor şi produselor alimentare.
 

 

 

 

Scurta descriere

UNIC IN ROMANIA UN FORMAT DE CURS CU PARTICIPAREA UNOR PASTRY CHEFI INTERNATIONALI FORMATORI IN CADRUL SCOLII HORECA.

Vezi detalii

Cursuri Perfecționare

Scurta descriere

Un masterclass sub forma unui seminar si curs practic despre Intoleranță nutritivă, patiserie fără zahăr și lactoză fara ou și gluten.

Vezi detalii

Scurta descriere

Direct din Moskova, in premiera in Romania ,exclusiv la Horeca School renumita in toata lumea, Olga Penioza vine cu un concept unic:«Three Wedding buffets: in three working days»

Vezi detalii

Scurta descriere

KARIM BOURGI , maestrul incontestabil al texturilor asa cum este catalogat pe buna dreptate de catre specialisti, revine in Romania cu un curs dedicat TEXTURE-TASTE - BALANCE- DESIGN. Maestrul isi încurajează studenții săi să urmărească ceea ce iubesc și să creeze ceea ce isi imagineaza.

Vezi detalii

Scurta descriere

Nordic Champion in baking , BEDROS KABRANIAN direct din Suedia in exclusivitate la Horeca School cu un curs Viennoiserie, pentru a doua oara in Romania

Vezi detalii

Scurta descriere

The philosophy of Alta Pasticceria Italiana is to produce in a completely natural way, with the highest respect for tradition and processing time.

Vezi detalii

Scurta descriere

Cozonacul nostru dulce, savuros, aromat, cu stafide, nuci, brânzã, ciocolatã sau rahat, simbol al sãrbãtorilor fundamentale ale creştinismului, cozonacul este de fapt o pâine mai specialã, cu o reţetã veche ce a fost îmbunãtãţitã progresiv.

Vezi detalii
Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri