fbpx

Curs Patiser

SCHIMBĂM VIEȚI  DESCOPERIM TALENTE

Conceput pe baza competențelor demonstrate ale unui patiser, la acest curs vom descoperi secretele acestei meserii, atât pentru cei care vor să debuteze în această profesie, dar și pentru cei ce își doresc deschiderea unei afaceri în acest domeniu.

Te inițiem, te formăm profesional, te ajutăm să descoperi calitățile tale creative, artistice, te orientăm în carieră sau în deschiderea propriului laborator.

Curs autorizat de către Ministerul Muncii și Ministerul Educației și se finalizează prin obținerea unui certificat profesional nivel 2 patiser recunoscut național și internațional.

Despre Curs

Cursanții noștri sunt primii care validează calitatea cursurilor şi ne dau încredere că suntem pe drumul cel bun, că programele noastre de training aduc o valoare reală pregătirii lor profesionale.

Horeca Culinary School propune un nou format creat să vină în întâmpinarea celor interesați de arta deserturilor.

Doar aici ai ocazia să studiezi împreună cu Guest Chefs dintre cei mai cunoscuți cofetari pe plan internațional.

Pastry Chefs renumiți pe plan internațional, câștigători de titluri mondiale sau fondatori ai unor școli de specialitate în țările din care provin, predau diverse module și impărtășesc cursanților experiențe fabuloase din activitatea lor profesională.

 

INTERNATIONAL GUEST PASTRY CHEFS

traineri în cadrul cursului

NICOLETA CRISTINA LABUNET Maestra Pastelera

BONUS CADOU:
MODUL ADMINISTRAREA UNUI LABORATOR DE PATISERIE

1. Pasii pentru deschiderea unui laborator de cofetarie, optiuni – persoana fizica autorizata, firma si forma firmei respective; autorizatii necesare;

 

2. Moduri/Surse de finantare pentru crearea unui laborator de cofetarie.

 

3. Designul unui laborator de cofetarie, utilaje necesare, logica spatiului conform regulilor DSV/DSP

 

4. Financiare: structura costului, putina informatie asupra cheltuielilor fixe, variabile, taxelor, etc. Diferenta intre inregistrarile contabile si cash flow; cum sa-ti calculezi pretul de vanzare;

 

5. Marketing si vanzari – stabilirea targetului, importanta unei comunicari consecvente, reguli de comunicare, stil de vanzare, ambalaje, canale de comunicare; GDPR.

 

6. Aprovizionare si distributie – cum se face aprovizionarea, reguli pentru depozitarea materiei prime, alegerea materiei prime de calitate.

 

7. Resurse umane – importanta fisei postului, ce oameni angajeaza si pe ce pozitii; felul in care pot structura o oferta pentru angajare;

 

8. Managementul timpului – pe termen scurt cum sa se organizeze in functie de platile pe care trebuie sa le faca la stat; productie versus administrare business; minimum necesar in ceea ce priveste colaboratorii (contabilitate, protectia muncii, etc.); cum sa gandeasca pe termen lung.
 

La Horeca School înveți în spații dotate la nivelul școlilor europene , cu bancuri de lucru individuale unde toate temele cursului se realizează practic individual sau în grupe mici.

Curs autorizat de către Ministerul Muncii și Ministerul Educației și se finalizează prin obținerea unui certificat profesional nivel 2 patiser recunoscut național și internațional.

Program cu durata de 10 săptămâni, ce pune accent pe ateliere practice susținute în laboratorul școlii, dar și în cadrul stagiilor de practică în laboratoarele unor locații exclusiviste sub îndrumarea unor pastry chefs profesioniști.

La cursuri pot participa si persoane care au absolvit ciclul gimnazial de studii!

STRUCTURA CURSULUI DE PATISER :

1. Etică și professionalism

2. Introducere în PATISERIE

3. Sistemul HACCP – siguranța alimentului în industria culinară

4. Lecții teoretice despre materia primă în patiserie

5.Totul despre faina

6.Teorie și practică în lucrul cu zahărul

7.Teorie și practică în lucrul cu OUA SI LACTATE

8.ALUATURI DE BAZĂ ÎN PATISERIE:

Teorie și practică:

Aluaturi sarate:

– biscuiti savory

– aluatul fraged – tehnici de bază și lucrul cu aluatul fraged

– aplicații practice tarte sarate

Aluaturi dulci:

– american cookies

– aluatul fraged – tehnici de bază și lucrul cu aluatul fraged: tipuri de aluaturi (clasificare)

– aplicații practice tarte dulci 

–aluat dospit: babka & brioche

–aluaturi fragede speciale: pate brise & medovik 

Checuri umede

 Aluat laminat : 

Foietaj metode: clasic, invertit & rapid

Aluat Danish & / Aluat Croissant

Produse gluten-free

INTERNSHIP DE PRACTICĂ

În cadrul cursului puteți participa la programul de internship de practică în locații partenere.

La finalul acestui curs susțineți un examen probă scrisă și probă practică în laboratorul nostru cu participarea unei comisii specializate de evaluare.

La proba practică realizați un preparat complex din tematica cursului care va fi notat în funcție de 5 criterii de evaluare: organizare la postul de lucru, respectarea siguranței alimentului și igienă generală, Gust, Aspect, tehnică de lucru.

În urma absolvirii sunteți eligibili să primiți un certificat de calificare profesională patiser nivel  2 valabil internațional și național.

Horeca Culinary School percepe o taxa de arhivare a diplomelor de 70 de lei pe an. Aceasta devine aplicabila dupa primele doua luni de la emiterea diplomelor.

Horeca Culinary School percepe o taxa pentru eliberarea unui  duplicat al diplomei de 300 lei.

BENEFICIILE ABSOLVENȚILOR HORECA SCHOOL

Centrul de formare profesională Horeca School cu o activitate de 14 ani în domeniu, este recunoscut național și internațional prin parteneriate externe.

Absolvenții Horeca School nu au nevoie de recomandări suplimentare, la angajare fiind cunoscut profesionalismul formării profesionale.

La cursuri folosim ingrediente de cea mai bună calitate, tehnicile de lucru sunt folosite în mod repetitiv pe parcursul cursului.

Grupe de curs cu program după amiaza

Orele de curs au loc 2 zile pe săptămână de la 16.00 – 19.30

Grupe de curs cu program dimineața

Orele de curs au loc 2 zile pe săptămână de la 10.00 – 13.30

UNIFORMA ESTE OFERITĂ ÎN MOD GRATUIT

Beneficiați de consiliere și orientare profesională pe parcursul programului.

Cursurile noastre pot fi plătite în maxim 4 tranșe.

Cu un puternic accent pe orele practice, programul nostru vă învață tehnicile esențiale, subliniind elementele cheie și metodele care vă permit să mergeți dincolo de rețete și să vă creați propriile formule. Până la sfârșitul programului veți  învăța bazele patiseriei moderne.

Instructori

Excelența ne recomandă!

Pastry Chef Cristina Mehedințeanu

Pastry Chef Simona Pope

Guest Pastry Chef Joann Artieda

Cofetar Adina Sima

Pastry Chef Gabriela Pascaru

Maestră Pastelară Nicoleta Labunet

Ciocolatier Vlad Niculescu

Pastry Chef Alexandru Ștefan

Specialist HACCP Mihaela Popa

Specialist HACCP Ștefania Dumitru

Guest Pastry Chef Hans Ovando

Așteptăm cu plăcere să vă cunoaștem la curs!

Cursuri acreditate

CONTACT
Telefon: +40 730 882 288
Email: cristina.horecaschool@gmail.com

SCHIMBĂM VIEȚI  DESCOPERIM TALENTE

ADRESA
Strada Latină nr 6, București, România

Instagram
Deschide chat-ul
Ai nevoie de mai multe informații?
Zi bună,
cum te putem ajuta?