"Trebuie sa pui si suflet in prajitura, nu numai zahar"
În această meserie e nevoie de foarte multă atenţie şi răbdare. Aici totul se face măsurat, trebuie să respecţi cantităţile trecute în reţetă şi să fii foarte atent cu ce produse lucrezi. În rest, e nevoie de practică înainte de angajare, iar restul se învaţă pe parcurs.
 
 
Este un program de 14 saptamani  ce pune accent pe atelierele practice sustinute in laboratorul scolii  dar si in cadrul stagiilor de practica in laboratoarele unor locatii exclusiviste sub indrumarea unorr pastry chef profesionisti.
 
Cu un puternic accent pe orele practice, programul școlii noastre vă va învăța tehnicile esențiale, subliniind elemente cheie și metodele care vă permit să mergeți dincolo de rețete și să vă creați propriile formule. În cele din urmă, cursantii au ocazia să aplice aceste abilități și să creeze un tort purtand amprenta propriului design. Până la sfârșitul programului, veți avea parte de totul, de la prăjituri până la pâine clasică și deserturi elegante.  
Structura cursului
 
MODUL INITIERE
Curs 1- Notiuni fundamentale (1/4 ore teoretice; 3/4 aplicatii practice  in laboratorul scolii)
Programul începe prin a oferi cursantilor o înțelegere aprofundată a ustensilelor, ingredientelor, tehnicilor și procedurilor pe care le vor folosi pe tot parcursul programului:
  • Identificarea și discutarea grupurilr principale de ingrediente: zahăr, lapte, fructe,         făină și cicolată
  • Greutăți și măsuri, matematică culinară
  • Elementele de bază ale teriei ouălor, pe măsură ce se pregătesc deserturile pe bază de ouă, cum ar fi crème brûlée, sufle, mousses, meringues și éclairs făcute cu pâte à choux
  • Tehnici de preparare a deserturilr:
  • Trioul aluaturilor frantuzesti: pâte brisée, pâte sucrée și pâte sablée
  • Aluaturi laminate sau stratificate, inclusiv produse de patiserie, croissant si aluaturi daneze
  • Tehnici de rulare adecvate pentru pregătirea tartelor, galettes, mille-feuille, croissante
  • Intrducere în abilitățile de decorare de bază, utilizarea unei pungi de patiserie, realizarea și utilizarea corneților, notiuni privind estetica produselor de cofetarie, lucrul cu ciocolata 
 
MODULUL CALIFICARE
La acest modul competentele de baza sunt dezvoltate in continuare si se introduc elemente si notiuni mai complexe.
Cursantii vor invata tehnologia de preparare a produselor de cofetarie, lucram torturi, creme si umpluturi traditionale si moderne, invatam despre ciocolata si cum sa o folosim
Cursantii sunt invatati ca atat timp cat stapanesti tehnicile baza, cu ajutorul creativitati poti creea produse exceptionale
Curs 2- Tehnologia semipreparatelor folosite in cofetarie
  •   Factorii de nutritie din alimente
  •  Materii prime şi auxiliare
  • Tehnologia prajiturilor
    • Notiuni generale referitoare la prajituri
    • Tehnologia prajiturilor cu blat
    • Tehnologia prajiturilor cu foi de rulada
Curs 3- Macarons, biscuiti si fursecuri
Curs 4- Torturi si diferite umpluturi
Curs 5-  Glazuri si elemente de decor
Curs 6- Monoportii si verines
Curs 7-  Ciocolata si bombonerie
 
 
Ore teoretice in cadrul scolii
Aplicatii practice  si demonstratii in laboratorul scolii
Stagiu practica in locatiile partnere
Practica poate fi organizata in functie de disponibilitatea cursantilor si programul conventit cu locatiile partenere.
 
Cursul se adreseaza atat celor care doresc sa urmeze ocupatia de cofetar cat si celor care au o pasiune pentru crearea deserturilor sau intentioneaza sa deschida un laborator de cofetarie /patisserie.

Scurta descriere

Este un program de 14 saptamani ce pune accent pe atelierele practice sustinute in laboratorul scolii dar si in cadrul stagiilor de practica in laboratoarele unor locatii exclusiviste sub indrumarea unorr pastry chef profesionisti.

Vezi detalii

Scurta descriere

Este un program de 14 saptamani ce pune accent pe atelierele practice sustinute in laboratorul scolii dar si in cadrul stagiilor de practica in laboratoarele unor locatii exclusiviste sub indrumarea unorr pastry chef profesionisti.

Vezi detalii

Scurta descriere

Este un program de 14 saptamani ce pune accent pe atelierele practice sustinute in laboratorul scolii dar si in cadrul stagiilor de practica in laboratoarele unor locatii exclusiviste sub indrumarea unorr pastry chef profesionisti.

Vezi detalii

Cursuri Perfecționare

Scurta descriere

ENTREMETS sunt torturi elegante, delicate, in care predomina cremele fine si contrastele de testura, culori si gusturi. Curs aplicativ hands-on. La curs folosim ingrediente 100% naturale

Vezi detalii

Scurta descriere

Orice eveniment cu dichis are si un Candy bar, acesta reprezintă un punct de atracție pentru privirile admirative dar și pentru cei care adoră să fie răsfățați cu un bar de mini dulciuri frumos prezentate si cu stil in functie de tema evenimentului. Curs aplicativ hands-on.

Vezi detalii

Scurta descriere

Vom invata secretele unui drip cake/double drip cake perfect, Vom realiza tort de nunta supraetajat. Curs aplicativ hands-on. Folosim doar Ingrediente naturale 100%

Vezi detalii

Scurta descriere

Introducere in lumea dulce a tartelor moderne, creatii exclusiviste pentru Summer Season. Curs aplicativ hands-on. Folosim doar ingrediente 100% naturale.

Vezi detalii

Scurta descriere

ENTREMETS sunt torturi elegante, delicate, in care predomina cremele fine si contrastele de testura, culori si gusturi. Curs aplicativ hands-on. La curs folosim ingrediente 100% naturale.

Vezi detalii
Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri